Cégünk

A HUNGUARD Kft. Magyarország vezető, több mint negyedszázados tapasztalattal bíró IT-biztonsági vállalkozása. A vállalat 1990 óta foglalkozik információtechnikai (IT) rendszerek biztonsági problémáival. Működési területébe eleinte informatikai biztonsági alrendszerek fejlesztése és informatikai alkalmazások bevizsgálása egyaránt beletartozott, de 2001-től kizárólag  IT rendszerek és termékek biztonsági bevizsgálásával, tanúsításával, értékelésével, illetve IT-biztonsági szaktanácsadással foglalkozunk. Szakmai referenciáink között az informatikai fejlesztésben és alkalmazásban egyaránt kiemelt szerepet betöltő kormányzati, pénzügyi-banki, ipari és telekommunikációs vállalatok és szervezetek szerepelnek.

Szolgáltatásaink keretében IT-biztonsági vizsgálatokat végzünk, amelynek során feltárjuk a védelmi igényeket, a fenyegetettség mértékét, elvégezzük a kockázatelemzést, valamint javaslatokat teszünk ezen kockázatok kezelésére és a biztonsági szint emelését szolgáló intézkedésekre. A rendszerszintű technikai vizsgálatok mellett vállaljuk információtechnikai biztonsági szabályozások kidolgozását, termékek biztonsági értékelését és tanúsítását is.

A HUNGUARD Kft. magasan kvalifikált szakembergárdája mérnökökből, matematikusokból és számítástechnikai szakemberekből áll, közülük többen egyetemi doktorok, kandidátusok, szakirányú tudományos társaságok tagjai, speciális szakirányú végzettségekkel (CISA, CISSP, CISM, CEH, ISO27001 auditor, ECES, ISTQB) rendelkeznek és rendszeres szakértői tevékenységet is végeznek. Minden munkatársunk átesett nemzetbiztonsági átvilágításon.

Tevékenységünket három különálló, egymástól szervezetileg független – értékelési, tanúsítási és tanácsadási – divízióban végezzük. A partnereink által átadott információk bizalmas kezelését a szervezet minden szintjén biztosítjuk. A HUNGUARD Kft. Minőségügyi Kézikönyvében lefektetett szabályoknak megfelelő eljárásrend biztosítja, hogy ezek az információk biztonságban, illetéktelenek elől elzártan kerüljenek felhasználásra. A bizalmas ügykezelés betartását a szigorú belső eljárásrendeken kívül a felügyeleti szervek által támasztott követelmények, valamint ezen szervek rendszeres ellenőrzései is biztosítják.

A céget nyilvántartó cégbíróság neve:
Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszáma:
01-09-069295

Adószáma:
10398221-2-43

Székhelye:
1123 Budapest, Kékgolyó u 6.